În iunie 2016, a apărut volumul „100 de feţe ale inovaţiei”. Am contribuit la acest volum cu un material despre Federația Coaliţia pentru Educaţie, la capitolul dedicat societăţii civile. Articolul a fost scris în urmă cu un an (în iunie 2015), imediat după lansarea Coaliţiei pentru Educație. Am publicat aici o variantă actualizată a articolului. O bucățică din acest articol, mai jos:

Care este motivaţia mea personală pentru a mă implica în Coaliția pentru Educație?

În urmă cu câţiva ani, am lăsat viaţa corporatistă pentru a-mi dedica timpul educaţiei şi a mă ocupa de un proiect foarte drag – Zburd-Educaţie prin coaching, dezvoltat în cadrul Asociaţiei ROI, pe care am fondat-o în 2011. Despre acest proiect, am realizat şi un film documentar – “Ba se poate!” -, a cărui variantă pentru dirigenţie poate fi accesată on-line aici: http://zburd.ro/scoala-altfel/ . Tot în urmă cu câţiva ani, am decis că vreau să rămân în România şi, de aceea, îmi pasă ce lume vor crea copiii, tinerii care astăzi se află la grădiniţă, la şcoală sau la universitate.

Şi ştiţi ce? Am lucrat cu foarte mulţi adolescenţi – şi din licee cu rezultate slabe şi din licee percepute ca foarte bune – şi mulţi dintre ei mi-au spus că vor să contribuie şi să lase ceva în urma lor. În ciuda faptului că, marea majoritate, termină liceul fără o perspectivă clară, fără a îndrăzni să viseze sau cu visurile părinţilor lor în buzunar. Aşadar, pentru mine este o cale pe care mi-am asumat-o şi în care cred că merită să investesc. Iar, prin intermediul Coaliţiei şi cu sprijinul celor care vor veni alături de noi, sper să trecem de la “Ba se poate!” la “Da, se poate!” şi să văd rezultate la nivel de sistem mai repede decât m-am aşteptat – adică în orizontul următorilor 10 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>