“Jocul prinde viață”

Foto: Marius Alexandru Dacă ați ajuns până aici, cred că vă interesează mai mult faptele, decât vorbele. Ceea ce este foarte bine!

  • Expertiză

Mă pricep bine la mai multe lucruri și am lucrat în multe domenii de activitate (media, mediul privat, sectorul public și ONG), așa că am o perspectivă de 360 de grade.  Mă pricep la comunicare strategică și construirea reputației, la rezolvarea crizelor de imagine/comunicare, la dezvoltare și coordonare de proiecte și de echipe. Am pregătire în team coaching / facilitare, precum și în consiliere vocațională.

În educație, aplic metodologia de team coaching Action Reflection Learning dezvoltată de Leadership in International Management. De asemenea, m-am pregătit în Solution-Focused Brief Coaching, o abordare axată (evident) pe soluții, care îmi este tare dragă.

În ultimii ani, am lucrat cu sute de profesori ca formator, precum și cu directori de școală, elevi, părinți și voluntari. Învăț în continuare despre cum putem schimba lucrurile împreună. Și nu mi-am pierdut speranța, dimpotrivă!

  • Ce fac

Din 2012, am renunțat la cariera în mediul corporate pentru a dezvolta Asociația ROI (roi vine de la albine, comunitate, vibrație). Asociația se implică în proiecte educaționale, culturale și de leadership, cu impact în comunitate.

Din 2011, mă ocup în mod intens de educație prin Zburd-Educație prin coaching, proiect inovator și de impact, bazat pe lucru în echipă profesori-elevi-părinți. Coordonez acest proiect, pe care l-am implementat împreună cu o echipă de experți în 5 licee tehnologice cu performanțe slabe și elevi provenind din medii defavorizate. În prezent, dezvoltăm o nouă echipă de voluntari Zburd, precum și o rețea de sprijin pentru profesorii altfel.

În ultimii ani, am susținut înființarea Federației Coaliția pentru Educație, care reunește mai multe ONG-uri active în domeniu, și fac parte din Consiliul Director.

  • Ba se poate! în educație

Am participat la implementarea Zburd în licee în calitate de coach de echipă, lucrând cu directori, profesori și elevi. Pentru a promova rezultatele obținute de cele 5 licee în cadrul proiectului Zburd, m-am implicat în producția filmului documentar Ba se poate!, regizat de către Tedy Necula și finalizat la sfâșitul anului 2013.

Zburd -Educație prin coaching continuă în licee, din 2013, în cadrul proiectului Adoptă un liceu, inițiat de Asociația ROI și Școala de Valori, în parteneriat cu Ministerul Educației. În prezent, lucrăm cu școli, în parteneriat cu inspectorate școlare, precum și cu alte organizații neguvernamentale sau companii finanțatoare.

Pentru a da mai departe experiența acumulată, în parteneriat cu Institutul de Științe ale Educației și alte organizații, în 2014, împreună cu experții Asociației ROI, am contribuit la susținerea de cursuri acreditate pentru peste 1.200 de profesori din întreaga țară, cu finanțare din fonduri europene.

  • Premii

În general, nu pun preț pe diplome, dar recunoașterea eforturilor și a rezultatelor contează! Mă bucur că rezultatele noastre au fost apreciate și că am fost nominalizată în 2014 de către prestigioasa revistă Foreign Policy Romania printre cei 100 de  români care prin puterea ideilor sau a exemplului mișcă lucrurile în România. De asemenea, am fost onorată de acordarea premiului Femeia Anului 2014 pentru “Excelență în Educație” de către Revista Avantaje.

  • Consultanță

În alte colaborări, prefer să îmbin consilierea/consultanța cu coachingul, ceea ce conduce la rezultatele mai bune și mai durabile pentru client, utilizând la maximum potențialul acestuia și al echipei sale (în cazul fericit în care are una).

  • Mai aveți întrebări?

Pe plan personal, cred că am ajuns la un stil de viață echilibrat. În 2014, m-am mutat cu soțul meu, Mircea Crisbășanu, de la București la Urlați/Dealu Mare. Mircea este pasionat de cicloturism și amândoi credem că Dealu Mare are potențialul de a deveni un fel de Toscana României. Pe amândoi ne preocupă educația și dezvoltarea comunitară. Așadar, colaborăm cu alte organizații și lucrăm cu tineri voluntari din zonă. Dacă sunteți în trecere și vreți să ne cunoașteți, dați un semn, nu se știe niciodată!

  • Unde mă găsiți

Împărtășesc din experiența mea prin acest blog și prin articolele pe care le scriu pe platforma de bloguri ale adevarul.ro – adica aici. Postez adesea pe pagina personală de pe Facebook, precum și pe pagina Zburd-Educatie prin coaching.

Mai multe informaţii despre mine pe plan profesional puteți citi pe linked in – aici.

Aștept cu drag comentariile, ideile, întrebările, sugestiile voastre pe adresa de e-mail:  simona@aroi.ro .