Săptămâna trecută am avut parte de un moment extraordinar: pe 12 februarie, a avut loc la București premiera filmului Ba se poate!. Acest film este o încununare a eforturilor depuse de echipa de antrenori voluntari din cadrul proiectului Zburd-Educație prin coaching. Ne dorim ca filmul să inspire alte școli să aplice modul de lucru în echipă profesori-elevi-părinți și să transforme școala lor într-un loc unde să vină cu toții cu drag. Mă bucur, la fiecare vizionare a filmului, când văd că spectatorii chiar au primit mesajul nostru. Și este, în mare parte, meritul lui Tedy Necula, un regizor tânăr specializat în campanii sociale, care și-a depășit condiția fizică care pe alții i-ar fi limitat. Puteți citi aici un articol recent din Dilema veche și un potret realizat de Adevărul despre Tedy.

La premiera, cu Tedy Necula - Foto Olivian Breda

La premiera, cu Tedy Necula – Foto Olivian Breda

În ce mă privește, îl cunosc pe Tedy de un an, de când am început să lucrăm împreună la filmul documentar despre cele 5 licee incluse în proiectul Zburd-Educație prin coaching. Am petrecut mult timp împreună, pentru că din mai anul trecut am tot călătorit zile la rând prin țară. Tedy este un tânăr sensibil, care atunci când le vorbește oamenilor îi mișcă și îi inspiră. În plus, vorbește adolescenteza, așa că se conectează foarte ușor la lumea liceenilor. Fiind în preajma lui, am văzut că, de fapt, nimic nu este imposibil. De când am văzut cum Tedy reușește să întâmpine fiecare moment cu zâmbetul pe buze, nici măcar transformarea educației în România nu mi se mai pare un lucru greu de înfăptuit. În plus, am învățat de la el că este ușor să te miști dintr-un loc în altul, dintr-un oraș în altul.

În drum spre Bacău, unde am avut peste 1500 de spectatori

În drum spre Bacău, unde am avut peste 1500 de spectatori

De câteva luni, viața mea are alt ritm, mă aflu într-o caravană. Pentru că primim cereri, călătorim cu filmul Ba se poate! prin țară, organizăm dezbateri pentru profesori, elevi, părinți , care pleacă după vizionare cu speranță și încredere că și ei pot face o schimbare în mediul lor. Filmul a fost vizionat pănă acum de peste 4.000 de spectatori. Este foarte important ca oamenii să capete încredere că este posibil și că depinde de ei!

Primul tort Zburd - Foto: Olivian Breda

Primul tort Zburd – Foto: Olivian Breda

Sunt foarte recunoscătoare pentru faptul că am reușit să realizăm acest film, care va duce proiectul nostru unde probabil nici cu gândul nu gândim acum. M-am bucurat de rolul de producător de film și am presimțirea că voi continua în această direcție. Mulțumesc, antrenorilor și tuturor celor implicați din licee pentru tot ceea ce au făcut! Mulțumesc, Tedy, pentru că am mai crescut puțin! Uitându-mă în urmă, astăzi pot spune că a meritat! Pentru proiect, contează notorietatea, care este esențială pentru dezvoltare. Pentru mine personal, contează salturile imense pe care conștientizez că le-am făcut în această călătorie numită ROI – Zburd – Ba se poate!

Pentru cei care nu-l știu pe Tedy, puteți urmări emisiunea Prețuiește viața, realizată de Andreea Marin la TVR1 pe 8 decembrie 2013, la care am fost invitați împreună. Iar dacă vreți să ne sprijiniți în a promova filmul, puteți contribui cu orice sumă pe platforma www.potsieu.ro .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>