Albinuțele ROI

Albinuțele la stupul ROI

Am promis că voi nota într-un jurnal momentele importante pentru mine. Și acum chiar că e momentul s-o fac. Este legat de Asociația ROI (dacă nu știți încă, roi vine de la albine, comunitate, vibrație). Vineri, 31 august, am avut a doua întâlnire cu voluntarii ROI, în cadrul programului pus la punct de Ada Sîrbu, albinuța care se ocupă de bunul mers al stupului nostru, și Cosmina Șandor, unul din oamenii frumoși atrași de ROI și de proiectul nostru Zburd-Educație prin coaching.

 

Recunosc că m-am întrebat de multe ori “când o să mai avem timp și de asta”, “iar ne luăm prea multe”, “nu e eficient, pentru că nu aduce bani” etc. Acum îmi dau seama că noi, la ROI, vom crește cu acest proiect, împreună cu oamenii care vin spre noi. Unii vor veni și vor pleca, dar cei hotărâți vor rămâne și vor construi împreună cu noi. Și îi mulțumesc Adei că s-a ținut de acest program – este un adevărat lider, este cu totul pentru oameni și are o intuiție extraordinară! Sunt, de asemenea, recunoscătoare Cosminei, pentru energia și generozitatea cu care oferă altora antrenament pentru a crește.

Conversațiile despre viața noastră rămân confidențiale. Ce vă pot dezvălui este că ne-am luat ca practică să avem un focus/obiectiv personal cu care să lucrăm în contextul valorilor ROI. Iar în următoarele 2 săptămâni, contextul este CURAJ, una dintre valorile ROI. Eu mi-am luat să mă concentrez pe certificarea mea în calitate de coach – și deja am început să lucrez, fără să mă forțez! Vine, pur și simplu, din FOCUS. Și, apropo, pentru a fi un bun coach ai nevoie de mult curaj, pentru că ai de-a face cu schimbarea și cu toată rezistența oamenilor la asta, indiferent dacă este o schimbare plăcută/pozitivă sau una mai puțin plăcută/chiar radicală / dură (inclusiv propria rezistență).

Este foarte interesant ce a apărut pe teren pentru noi, cei din nucleul ROI. Doar știți că nimic nu e întâmplător, nu? A apărut că e necesar să ne uităm la integritate – să vedem unde suntem față de ceea ce ne-am propus. Am mai văzut că este o mare discrepanță între ceea ce percep ceilalți că suntem și ce credem noi că suntem. În cazul nostru (și nu numai al nostru, poate vă recunoașteți un pic), este vorba despre o neasumare a puterii personale, nu ne manifestăm pe deplin ca lideri, deși cei care vine spre noi ne percep ca lideri și ca parteneri.

Am mai conștientizat că am creat un spațiu extraordinar la ROI, care transmite căldură, bucurie și acel sentiment prețios de acasă. Nu știu de ce mă surpride atât de mult feedback-ul pe care-l primim adesea de la oameni, inclusiv de la voluntari! Ar trebui să primesc, în sfârșit, că ne-a ieșit ceea ce am dorit! Că oamenii care vin în stup percep cine este ROI-ul ca energie și la asta răspund, la calitatea spațiului, în primul rând. Evident, ne ajută și frumusețea casei, dar spiritul îl creăm noi – toți cei care venim în stup. Și nu suntem puțini, având în vedere toate evenimentele pe care le organizăm sau le găzduim.

Așa că sunt foarte recunoscătoare după întâlnirea cu voluntarii și voi face din acest program o prioritate. Este un mod de a conștientiza și de a primi, cu evlavie, din nou și nou ceea ce am co-creat și ceea ce ne-a fost dat! De a simți și de a mă bucura de abundența de idei, de proiecte și de oameni frumoși! Mulțumesc!


Oameni frumoși
Oameni frumoși

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>