A trecut sesiunea de BAC din iulie și pentru mine încă nu a venit vacanța. Urmează cea de-a doua sesiune. Mă bucur dintre licee au înregistrat creșteri ale ratei promovabilității de 2-3 ori, față de o creștere de 22% la nivel național și este meritul lor.  Rezultatele obținute sunt ale liceelor! Noi am creat contextul pentru ca ei – profesori, elevi, părinți – să aibă încredere și să pună în aplicare soluțiile pe care ei le-au găsit. Și nu este vorba doar despre promovabilitatea la BAC. Liceul Tehnologic “Mecanică Fină” București a reușit să reducă absenteismul la jumătate, iar cazurile alătădată frecvente de violență din liceu aproape au dispărut.

Da, mai sunt multe de făcut și este doar începutul. Dar, am arătat că, dacă vrei și lucrezi împreună cu ceilalți, se poate! Cum anume, puteți afla din interviul pe care am avut onoarea de a-l acorda revistei Dilema veche pe această temă – “Ba se poate!”. Așa se va numi și filmul documentar despre Zburd, realizat de tânărul regizor Tedy Necula pentru Asociația ROI, pe care îl vom lansa în toamnă.

afis A3 -lansare

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>